Τι είναι το AntiMedia

Τι είναι το ANTIMEDIA

Τα αμερικάνικα μέσα μαζικής ενημέρωσης, απ’όπου μας έρχεται και η πλειοψηφία των ειδήσεων της Δύσης, ανήκουν κατά το 90% σε έξι πολύ μεγάλες εταιρείες. Αυτές οι εταιρίες έχουν εξουσία πάνω σε μια σειρά επιχειρήσεων σε μια πληθώρα βιομηχανιών – από την παραγωγή των τροφίμων, της ενέργειας, τα φάρμακα κ.λ.π.

Στην Ελλάδα πολύς ο λόγος περί διαπλοκής ελάχιστα τα έργα. Κομματικός έλεγχος και διαπλεκόμενα συμφέροντα, ένθεν κακείθεν, καταστούν την ενημέρωση ελλιπή και μη αξιόπιστη. Η δημοσιογραφία στη χώρα μας κατατάσσεται από τις χαμηλότερες του κόσμου σε αντικειμενικότητα και ελευθερία λόγου.

Η κατάταξη του 2016 των 180 χωρών ως προς την ελευθερία του Τύπου δείχνουν την Ελλάδα χαμηλά, μόλις στην 89η της παγκόσμιας κατάταξης, ανάμεσα σε τριτοκοσμικές χώρες ή χώρες που τελούν κάτω από καθεστώς δικτατορίας.

Από την άλλη, τελευταία είμαστε μάρτυρες μιας καλοστημένης προπαγάνδας υπέρ της λογοκρισίας του διαδικτύου, η οποία ξεκίνησε αμέσως μετά τις αμερικάνικες εκλογές με την αφορμή της νίκης του Τραμπ επί της Κλίντον. Δαιμονοποιούν το διαδίκτυο, τα social media και τα μέσα εναλλακτικής ενημέρωσης γι’ αυτή την ήττα και όχι την ήδη φθαρμένη πολιτική της Χίλαρι που δεν κατάφερε να πείσει τον αμερικάνικο λαό.

​Οι καλοστημένες αφορμές που έχουν σκοπό να ενεργοποιήσουν τους αλγόριθμους λογοκρισίας της Google και του Facebook, αρχίζουν με τις εκλογές των ΗΠΑ, πάνε βόλτα στους χάκερς της Ρωσίας, βάζουν μέσα τους σκεπτικιστές της κλιματικής αλλαγής, το αντιεμβολιαστικό κίνημα και ό,τι άλλο τους εξυπηρετεί για να αιτιολογήσουν την απαράδεκτη και φασιστική φίμωση της ελευθερίας του λόγου παγκόσμια.

Το ANTIMEDIA δεν έχει ως σκοπό να τα βάλει με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά να καλύψει τα κενά της νέας αυτής παγκόσμιας πολιτικής που πρεσβεύει ότι είναι ‘ορθό’ να πάνε στον πάτο του διαδικτύου η ενημέρωση, η άποψη και η είδηση που δεν θεωρούνται “πολιτικά ορθές” και “πρέπει να ξεχαστούν”.

Θα προσπαθήσουμε να δημοσιεύουμε ό,τι πιο ενδιαφέρον υπάρχει θαμμένο στο διαδίκτυο -ελληνικές και ξένες δημοσιεύσεις – βίντεο, ντοκουμέντα, αλλά πρωτότυπα άρθρα ή σχολιασμούς. Είμαστε στη διάθεση του αναγνωστικού κοινού να δημοσιεύσουμε και τις δικές σας απόψεις, τις ανεξάρτητες φωνές, γραμμένες σε καλά ελληνικά και χωρίς κομματική ταυτότητα.

Επίσης στη σελίδα Antimedia Group θα βρείτε όλο το Feedback των ιστολογίων που περιλαμβάνονται στο AntiMedia Group – Η Γάτα, AllNewz, Moufanews, Ι  Love Kouzina

⚠ Fair Notice: Τα άρθρα του ANTIMEDIA είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από ξένες οργανώσεις που δεν συνάδουν με το Σύνταγμα μας και τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε