FAKE NEWS ALERT: “Ηλιακή καταιγίδα απειλεί με χάος τον πλανήτη μας”

Μια ψευδής είδηση από την Αμερική περί απειλής από ηλιακή καταιγίδα αναδημοσιεύεται από τα ΜΜΕ
Και αν πίσω από μια ψευδή είδηση ενός μπλόγκερ βρίσκεται η πρόθεση για clickbaiting, πίσω από μια ψευδή είδηση που μας έρχεται από τις ΗΠΑ, με “επιστημονική” κάλυψη, βρίσκεται πάντα η πρόθεση για προπαγάνδα, πολιτική και “μέτρα” που εκφράζονται με νόμους, κοστίζουν σε χρήμα και συνήθως έχουν αντιλαϊκό χαρακτήρα.

Στην Ελλάδα η δημοσίευση της ΨΕΥΔΟΥΣ ΕΙΔΗΣΗΣ ως εξής:

Τελείως απρόβλεπτες είναι οι συνέπειες από την ηλιακή έκλαμψη που «χτύπησε» το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας την Τετάρτη, αφού η τεράστια ποσότητα των ηλιακών ενεργειακών σωματιδίων που απελευθερώθηκαν μπορεί να επηρεάσει τη ζωή στη Γη με ακραία φαινόμενα του διαστημικού καιρού, προκαλώντας χάος στη ζωή μας.

Οι ηλιακές εκλάμψεις είναι εκρήξεις που παρατηρούνται όταν η έντονη δραστηριότητα στο εσωτερικό του ‘Ηλιου διαταράσσει τα μαγνητικά του πεδία και οι οποίες εξαπολύουν τεράστιες ποσότητες ενέργειας και λαμπρότητας. Πρόκειται για φαινόμενα που διαταράσσουν τα στρώματα της γήινης ιονόσφαιρας με συνέπειες μικρής ή μεγάλης βαρύτητας ανάλογα με την ισχύ τους, από μικρές διαταραχές σε ραδιοσυχνότητες, μέχρι το απόλυτο μπλακ-άουτ ασυρμάτων.

Αυτή τη φορά, η ηλιακή έκλαμψη φαίνεται πως δημιούργησε μια σχετικά ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα, η οποία μπορεί να διαρκέσει αρκετές μέρες, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ.

Οι γεωμαγνητικές καταιγίδες βρίσκονται πίσω από εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα όπως το Βόρειο Σέλας, αλλά μπορούν να αποβούν καταστροφικές για τον ανθρώπινο πολιτισμό, όπως έχουν επισημάνει στο παρελθόν οι επιστήμονες. Δύο από τις πιο επικίνδυνες συνέπειές τους μπορεί να είναι η πρόκληση παρεμβολών σε κρίσιμα συστήματα πλοήγησης αλλά και η «εξουδετέρωση» του δικτύου ηλεκτροδότησης ολόκληρων χωρών.
Το Πρώτο Θέμα μάλιστα έφτιαξε και σχετικό βιντεάκι, τόσο… «σοβαρά» πήρε την είδηση:

​”Η σοβαρότητα των εν λόγω φαινομένων μπορεί να διαφανεί και από το διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου τον περασμένο Οκτώβριο. Με αυτό, ο Ομπάμα έδινε εντολή για τη χάραξη ενός σχεδίου και τη λήψη μέτρων με στόχο την προστασία του ανθρώπινου πολιτισμού από τις πιθανές καταστροφικές συνέπειες μιας γεωμαγνητικής καταιγίδας.

Στο διάταγμα αναφερόταν πως οι διάφορες αρχές των ΗΠΑ θα πρέπει να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για να προετοιμάσουν μια στρατηγική αντιμετώπισης «διαστημικών καιρικών φαινομένων» όπως οι ηλιακές εκλάμψεις που μπορούν να έχουν «σοβαρές επιπτώσεις σε κρίσιμα συστήματα υποδομών και τεχνολογίες».

Είναι όμως έτσι;

Εδώ και μέρες το ανεξάρτητο παρατηρητήριο Suspicious0bservers που παρακολουθεί τον καιρό και την ηλιακή δραστηριότητα, αναφέρει καμία ηλιακή δραστηριότητα αυτή τη στιγμή, όσο για την καταιγίδα που μόλις πέρασε, την χαρακτήρισε “όχι τελείως ήρεμη, αλλά όχι ιδιαίτερα ανησυχητική”.

​Αυτά όσον αφορά το παραφούσκωμα της «είδησης» που προφανώς μας ήρθε πακέτο από τις ΗΠΑ και τα ΜΜΕ το αναπαρήγαγαν χωρίς καμία έρευνα. Σκόπιμη προπαγάνδα ή μήπως η κινδυνολογία κάνει πολλά κλικς;

Από την άλλη, είναι γνωστό ότι η εγκατάσταση του HAARP στην Αλάσκα στις ΗΠΑ, έχει τη δυνατότητα να διαταράσσει τα μαγνητικά πεδία, τα στρώματα της γήινης ιονόσφαιρας και να προκαλέσει το απόλυτο μπλακ-άουτ δικτύου και ασυρμάτων σε μια ή περισσότερες χώρες στοχευμένα.

Το HAARP παρουσιάζεται από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ως ένα ερευνητικό πρόγραμμα, αλλά στρατιωτικά έγγραφα επιβεβαιώνουν ότι κύριος στόχος του είναι να «προκαλέσει τροποποιήσεις της ιονόσφαιρας» με στόχο την αλλαγή των καιρικών συνθηκών και τη διατάραξη των επικοινωνιών και ραντάρ. 
Σύμφωνα με μια έκθεση από τη ρώσικη κρατική Duma, «Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν μεγάλης κλίμακας πειράματα στο πλαίσιο του προγράμματος HAARP και να δημιουργήσουν όπλα ικανά να σπάσουν τις γραμμές ραδιοεπικοινωνίας και εξοπλισμού που είναι εγκατεστημένες σε διαστημόπλοια και πυραύλους, να προκαλέσουν σοβαρά ατυχήματα στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και των αγωγών πετρελαίου και αερίου, και να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία  ολόκληρων περιοχών».

Η Rosalie Bertell, πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου για τη Δημόσια Υγεία, λέει ότι το HAARP λειτουργεί ως «ένα γιγαντιαίο σύστημα θέρμανσης που μπορεί να προκαλέσει σημαντικές διαταραχές στην ιονόσφαιρα, δημιουργώντας όχι μόνο τρύπες, αλλά και μεγάλες τομές στο προστατευτικό στρώμα που κρατά μακριά τη θανατηφόρα ακτινοβολία από το να βομβαρδίσει τον πλανήτη». Ο φυσικός Dr Μπερνάντ Ιστλουντ το αποκάλεσε «η μεγαλύτερη θερμάστρα ιονόσφαιρας που κατασκευάστηκε ποτέ».

Το σύστημα HAARP βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία και επισκιάζει κατά πολύ τα υφιστάμενα συμβατικά και στρατηγικά οπλικά συστήματα. Αν και δεν υπάρχουν σαφείς αποδείξεις για τη χρήση του για στρατιωτικούς σκοπούς, έγγραφα της Air Force δείχνουν ότι το HAARP αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της στρατιωτικοποίησης του διαστήματος.

Και περί αυτού πρόκειται, στην προκείμενη περίπτωση, δικαιολογίες για στρατιωτικοποίηση του διαστήματος και έλεγχο από τις ΗΠΑ.

⚠ Fair Notice: Τα άρθρα του ANTIMEDIA είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικός κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε
Related Posts