Δεδομένου ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης εξακολουθούν να παπαγαλίζουν τι λένε οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και τους μέχρι τώρα αβάσιμους ισχυρισμούς ότι η Ρωσία παραβίασε την εκλογή των ΗΠΑ, πολύ περισσότερες αποδείξεις δείχνουν προς τελείως διαφορετική κατεύθυνση: την Goldman Sachs
​Η διαβόητη τραπεζική εταιρεία, η οποία είχε ευρέως εμπλακεί στην οικονομική κατάρρευση του 2008, φαίνεται να βγήκε στην κορυφή στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Από τη μία πλευρά, η Goldman Sachs έκανε αντιστάθμιση κινδύνου (hedging) μιας νίκης της Χίλαρι Κλίντον. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο τραπεζικός μονόλιθος ήταν ένας από τους κορυφαίους χορηγούς της – και ότι έλαβε σκληρή κριτική για την αποδοχή εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων για έξοδα ομιλιών από την εταιρεία – είναι σαφές ότι οι ισχυροί χρηματοδότες είχαν κάθε πρόθεση να επηρεάσουν τις εκλογές και την πολιτική γενικότερα.

Όταν η Κλίντον έχασε, πολλοί Αμερικανοί γιόρτασαν την εκλογική επίπληξη του πολιτικού παρελθόντος. Σε αντίθεση με πολλούς πολιτικούς, ο Trump επέκρινε επιθετικά την Goldman Sachs για την προεκλογική εκστρατεία, αλλά και την Κλίντον για τους δεσμούς της με την εταιρεία. Επίσης, επέκρινε τον Ted Cruz, επειδή η σύζυγός του εργάστηκε για την Goldman Sachs και επειδή έλαβε δάνεια από την τράπεζα. 

“Ξέρω ότι τα παιδιά της Goldman Sachs”, δήλωσε ο Trump τον περασμένο Φεβρουάριο, “έχουν απόλυτο, συνολικό έλεγχο [του Cruz]. Ακριβώς όπως έχουν τον απόλυτο έλεγχο πάνω Χίλαρι Κλίντον”, ισχυρίστηκε, αναφέροντας τη χρηματοδότηση που έλαβαν Κλίντον και Cruz.

Αλλά όσο κι αν η ρητορική του αντανακλούσε τα συναισθήματα των εκατομμυρίων Αμερικανών, οι ενέργειές του στη συνέχεια έχουν προδώσει την αρχική του θέση. Στην πραγματικότητα, πριν κερδίσει ακόμη και την προεδρία, ο Trump ήταν απασχολούσε τον Steven Mnunchin, ένα πρώην στέλεχος της Goldman Sachs, ως πρόεδρο χρηματοδότησης της εκστρατείας.

Ο Trump αντάμειψε τον Mnunchin για τις προσπάθειές του για την εκστρατεία με τον διορισμό του στη θέση υπουργού Οικονομικών. Αυτό από μόνο του ίσως να μην σήμαινε ότι ο Trump έχει πλαισιωθεί από τα εταιρικά τραπεζικά συμφέροντα, ωστόσο, ο διορισμός αρκετών εργαζομένων της Goldman Sachs, αρχίζει να θέτει υπό αμφισβήτηση τις προτεραιότητές του.

Αυτή την εβδομάδα, ο εκλεγείς Πρόεδρος πρόσθεσε δύο ακόμη πρώην υπάλληλους της Goldman Sachs στην κυβέρνησή του. Tον top χορηγό του, Anthony Scaramucci, που είναι ένας πρώην υπάλληλος της Goldman, που θα χρησιμεύσει τώρα ως ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου. Και την Dina Habib Powell που ηγείται των “φιλανθρωπικών προσπαθειών” για την επιχείρηση, που θα είναι ένας ” ανώτερη σύμβουλος για τις οικονομική πρωτοβουλίες .” Έχει εργαστεί στο παρελθόν στην κυβέρνηση Μπους.

⚠ Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος: To ANTIMEDIA GROUP, που περιλαμβάνει τους ιστότοπους Η Γάτα, Allnewz, Antimedia, Διαλογισμός, Moufa News και I ❤ Κouzina απαγορεύει ρητώς από τις 2/4/2020 οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις του διαδικτύου, οι οποίες δεν συνάδουν με το Ελληνικό Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δείτε ακόμα