Το απόλυτο εργαλείο καταστολής διαδηλώσεων σύντομα στις “μη ανθεκτικές πόλεις”

Το δυστοπικό μέλλον που έχουμε διαβάσει σε βιβλία κι έχουμε δει σε πολλές Χολιγουντιανές ταινίες έφτασε και είναι κατασκευασμένο από τεθωρακισμένες πλάκες και ειδικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση επεισοδίων και εξεγέρσεων.
Μπορεί το Ίδρυμα Ροκφέλερ να επιβραβεύει τις πιο “ανθεκτικές πόλεις” στον κόσμο, ανάμεσα τους η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, ωστόσο η παγκόσμια ελίτ ξέρει ότι και οι αντοχές των κοινωνιών έχουν όρια, όρια που προφανώς σκοπεύουν να ξεπεραστούν στις επερχόμενες εξελίξεις. Ήδη η ρομποτοποίηση και αυτοματοποίηση της εργασίας γεννά στρατιές ανέργων, η λιτότητα και οι ανισότητες έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, ενώ οι καιρικές καταστροφές μετά από την συνεχή επέμβαση στον καιρό με τις νέες τεχνολογίες, αφαιρούν μαζικά ζωές, καταστρέφουν οικονομίες.

Και η ελίτ ετοιμάζεται για βίαια κοινωνικά ξεσπάσματα, όταν η ‘ανθεκτικότητα’ φτάσει στο τέλος της.
Το νέο τέρας καταστολής διαδηλώσεων, που ονομάζεται Bozena Riot, είναι μια μπουλντόζα για μαζική σάρωση ανθρώπων.

Μπορεί να χειριστεί σχεδόν κάθε εργασία, όταν οι αρχές πρέπει να καταστήλουν μια εξέγερση: είναι ένα τηλεχειριζόμενο, θωρακισμένο όχημα που έχει σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση ταραχών και επεισοδίων στους δρόμους και τις αστικές περιοχές. Το σύστημα προσφέρεται επίσης ως μια λύση για την προστασία των μονάδων επιβολής του Νόμου και της Τάξης, όποτε απαιτείται έλεγχος της κατάστασης.

Το φορτηγό RoboCop του OCP Detroit, έχει τρία συστατικά: έναν όχημα, μια ρυθμιζόμενη ασπίδα 3000 kg, και ένα ρυμουλκούμενο νερό. Δύο κανόνια νερού είναι ικανά να κάνουν διαδηλωτές που πετούν στον αέρα από το μπροστινό ή το πίσω μέρος, κι αν αυτό δεν επαρκεί, η αστυνομία μπορεί πάντα να βασίζεται στα «δακρυγόνα υψηλής πίεσης» για να διαλύσει οποιαδήποτε εξέγερση.

Όπως τονίζει η Gizmodo, η μη επανδρωμένη μονάδα καλύπτεται από κάμερες CCTV εξασφαλίζοντας πλήρη κάλυψη βίντεο, καθώς ο οδηγός θα διασχίζει με άνεση τις περιοχές  του κέντρου της πόλης όπου γίνονται ταραχές, από μια απόσταση ασφαλείας μέσω του εικονικού πιλοτηρίου του όπου θα έχει και όλες τις επιλογές ελέγχου στα χέρια του:
Σε κάθε περίπτωση, δεν έχει σημασία σε ποια πλευρά του πλανήτη μπορούν να ξεσπάσουν ταραχές, καθώς το Bozena Riot, δεν έχει καμία ιδεολογία, παρά προσφέρεται να… ησυχάσει όσους ανησυχούν!

Για εκείνους, ακόμα και ιδιώτες, που σκέφτονται την αγορά ενός από αυτά τα robotrucks για μια γειτονιά-ρολόι, κυκλοφορεί ειδικό ‘φυλλάδιο του πελάτη’ του Bozena Riot:

bozena-riot-security-system-new.pdf
File Size: 9097 kb
File Type: pdf

Download File


⚠ Fair Notice: Τα άρθρα του ANTIMEDIA είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικός κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε
Related Posts