Η CIA μπορεί να γεω-εντοπίσει τον υπολογιστή σας από την ακρόαση των σήματων του WiFi

Elsa είναι το κωδικό όνομα για το κακόβουλο λογισμικό geo-location της CIA για τις συσκευές που λειτουργούν με  WiFi, όπως οι φορητοί υπολογιστές, που τρέχουν τα λειτουργικά συστήματα των Microsoft Windows, σύμφωνα με το WikiLeaks.

Τα WikiLeaks Vault 7 αποκάλυψαν τις δυνατότητες χακαρίσματος της CIA. Μέχρι τώρα έχουμε μάθει ότι μπορούν να χακάρουν διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως τα smartphones, τις τηλεοράσεις και τους υπολογιστές. Μερικές ακόμα από τις δυνατότητες τεχνολογίας της CIA που αποκάλυψε το Vault 7 είναι ξεπερασμένες και πάνω από “υπερεκτιμημένες” (βλέπε βίντεο στο τέλος), αλλά η τελευταία αποκάλυψη που ονομάζεται Elsa, είναι μάλλον ανησυχαστική.

Η Elsa, το WikiLeaks σημειώνει είναι ότι είναι ένα κακόβουλο λογισμικό της CIA  εγκατεστημένο στο σύστημα του στόχου και δεν χρειάζεται καν να είναι συνδεδεμένος στο Internet για να λειτουργήσει.

Από τη στιγμή που εγκατασταθεί σε ένα μηχάνημα-στόχο το malware σαρώνει τα σημεία πρόσβασης του WiFi και καταγράφει το αναγνωριστικό ESS, τη διεύθυνση MAC και την ισχύ του σήματος σε τακτά χρονικά διαστήματα. Για να εκτελέσει τη συλλογή δεδομένων δεν είναι απαραίτητο το στοχευμένο μηχάνημα να είναι σε απευθείας σύνδεση ή να συνδεθεί σε ένα σημείο πρόσβασης, χρειάζεται μόνο να τρέχει με μια συσκευή με δυνατότητα Wi-Fi, εξηγεί το WikiLeaks.

Εάν το σύστημα είναι συνδεδεμένο με το Internet, στη συνέχεια προχωρεί για να εντοπίσει τη γεωγραφική τοποθεσία του στόχου με τη χρήση βάσεων δεδομένων από την Google ή την Microsoft. Το κακόβουλο λογισμικό στη συνέχεια αποθηκεύει τα δεδομένα γεωγραφικού μήκους και πλάτους μαζί με μια χρονική σήμανση για το πότε συλλέχθηκε η πληροφορία σε μια κρυπτογραφημένη θέση στο σκληρό δίσκο του χρήστη.

Περαιτέρω, το WikiLeaks έχει παρουσιάσει ότι η Elsa δεν τηλεφωνεί στην CIA, αλλά τα δεδομένα πρέπει να εξαχθούν από έναν πράκτορα της CIA χρησιμοποιώντας ξεχωριστά εργαλεία και backdoors της CIA ή εξ αέρος χρησιμοποιώντας το φως LED του σκληρού δίσκου ενός υπολογιστή.

Το τελευταίο ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία, αλλά αν ο υπολογιστής έχει μολυνθεί με το κακόβουλο λογισμικό ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους θα μπορούσε στη συνέχεια να εξάγει τα δεδομένα αν το drone είναι  σε θέση να πάει αρκετά κοντά για να δει το φως του υπολογιστή σύμφωνα με το Wired.

Με την αποκάλυψη αυτού του είδους hacking, τίθεται το ερώτημα, σε τί θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αυτή η μέθοδος; Η απάντηση είναι σχεδόν βέβαιη για τη στόχευση των χάκερς και των τρομοκρών.

Σας καλύπτει αυτή η απάντηση;

⚠ Fair Notice: Τα άρθρα του ANTIMEDIA είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικός κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε
Related Posts