Home Antimedia News ΗΠΑ & Ισραήλ κηρύττουν πόλεμο στο Ιράν “εκ των έσω”

ΗΠΑ & Ισραήλ κηρύττουν πόλεμο στο Ιράν “εκ των έσω”

από Antimedia
164 θεάσεις

 

Στα από κοινού σχέδια των ΗΠΑ και του Ισραήλ, δεν περιέχεται πρόθεση πολεμικής σύγκρουσης με το Ιράν, αλλά διάβρωση της πολιτικής σταθερότητας και της εμπιστοσύνης προς την Ιρανική κυβέρνηση, σύμφωνα με δυο ξεχωριστές πηγές 

Η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει ένα νέο σχέδιο για να “βοηθήσει” τους Ιρανούς να αγωνιστούν ενάντια στο σκληρό καθεστώς στο Ιράν, μετά την έξοδο της Αμερικής από την πυρηνική συμφωνία και την επαναφορά σκληρών οικονομικών κυρώσεων.

Το σχέδιο έχει στόχο την ανατροπή του καθεστώτος, σύμφωνα με ένα αντίγραφο του σχεδίου που αποκαλύπτει το  freebeacon.com.

Το σχέδιο, το οποίο συντάχθηκε από την Ομάδα Σπουδών για την Ασφάλεια, ή το SSG, ένα εθνικό think tank ασφαλείας που έχει στενούς δεσμούς με ανώτερους αξιωματούχους της Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, επιδιώκει να αναδιαμορφώσει την αμερικανική εξωτερική πολιτική έναντι του Ιράν, υιοθετώντας μια πολιτική αλλαγής του καθεστώτος, κάτι που η κυβέρνηση Ομπάμα αντιτάχθηκε όταν είχαν ξεσπάσει διαμαρτυρίες έλαβαν το Ιράν το 2009.

“Οι απλοί άνθρωποι του Ιράν υφίστανται οικονομικές στασιμότητες, ενώ το καθεστώς πάει τον πλούτο του στο εξωτερικό για να πολεμήσει τους επεκτατικούς πολέμους και να τοποθετήσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Mullahs και της διοίκησης του IRGC”, γράφει η SSG. “Αυτό έχει προκαλέσει αξιοσημείωτες διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα τους τελευταίους μήνες” υποστηρίζει περαιτέρω ως επιχείρημα για την προώθηση μιας πολιτικής “αλλαγής καθεστώτος”.

Για τώρα – τουλάχιστον – η ανατροπή της κυβέρνησης του Ιράν, με τους εκτεταμένους και στενούς δεσμούς της με το Κρεμλίνο, δεν είναι επίσημη πολιτική των ΗΠΑ. Ο πρόεδρος της SSG, Τζιμ Χάνσον, δήλωσε στο Free Beacon ότι η διοίκηση του  Τραμπ δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε άμεση στρατιωτική παρέμβαση στο Ιράν – και επικεντρώνεται σε άλλες μεθόδους απαλλαγής του Ιράν από το «σκληρό κυβερνών καθεστώς».

Η… “ευγενής” και φιλανθρωπική προς τον Ιρανικό λαό πρόθεση, επιβεβαιώνεται και από τον φίλο των ΗΠΑ, το Ισραήλ, που εξάλλου έχει και το βασικό συμφέρον στην κόντρα με το Ιράν.

Σύμφωνα με την Guardian, ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είναι της ίδιας άποψης. Πιστεύει ότι η ρωγμή στην ιρανική ηγεσία θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρή κρίση στην Τεχεράνη, που επιδεινώνεται από την τοπική οικονομία η οποία βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης, με το ιρανικό νόμισμα σε ελεύθερη πτώση.

Ο Νετανιάχου, ο οποίος ξεκίνησε τη δημόσια καριέρα του ως ισραηλινός διπλωμάτης στα μέσα της δεκαετίας του ’80, στην Ουάσινγκτον του Ρόναλντ Ρέιγκαν, είναι στην καρδιά ακόμα ένας ψυχρός πολεμιστής (αν και έχει καλές σχέσεις συνεργασίας με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν). Συμφωνεί με την άποψη ότι η οικονομική πίεση και το hi-tech ράλι των εξοπλισμών που επέβαλαν οι Ρέιγκαν και Μάργκαρετ Θάτσερ, οδήγησαν άμεσα στην οικονομική καταστροφή και την τελική πτώση της Σοβιετικής Ένωσης. Προβλέπει ένα παρόμοιο σενάριο, σε μικρότερη κλίμακα, για το Ιράν, σημειώνει η Guardian.

Και οι δυο μαζί, τελικά επιβεβαιώνουν την Ιρανική κυβέρνηση, που είπε ότι οι διαδηλώσεις που ξέσπασαν στις αρχές του χρόνου ήταν διοργανωμένες από ξένες δυνάμεις, και ανταπάντησε με Δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους σε φιλοκυβερνητικές διαμαρτυρίες

⚠ Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος: To ANTIMEDIA GROUP, που περιλαμβάνει τους ιστότοπους Η Γάτα, Allnewz, Antimedia, Διαλογισμός, Moufa News και I ❤ Κouzina απαγορεύει ρητώς από τις 2/4/2020 οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις του διαδικτύου, οι οποίες δεν συνάδουν με το Ελληνικό Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δείτε ακόμα