Η λογοκρισία των social media εντείνεται – Τι πρέπει να κάνετε

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, μόνο το Facebook “εξαφάνισε” 559 σελίδες και 251 λογαριασμούς, χώρια εκείνοι που “σβήστηκαν” από twitter και youtube

Όπως είχαμε γράψει και στην Γάτα –Υπόθεση Alex Jones: Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που διέγραψαν τα κανάλια του- η υπόθεση του Alex Jones ήταν καθαρά για παραδειγματισμό, ένας “συνωμοσιολόγος” που οι αληθινά αφυπνισμένοι αναλυτές συνωμοσιών απαξιώνουν να ακολουθήσουν, ωστόσο καταφέρνει να έχει το ευρύ κοινό του.

Τα καλύτερα ιστολόγια εναλλακτικής ενημέρωσης με ευρύ team αναλυτών και δημοσιογράφων των ΗΠΑ, τον τελευταίο καιρό δέχονται απανωτές επιθέσεις, το ίδιο και μεμονωμένοι ακτιβιστές. Αν δεν κλείσουν τον λογαριασμό χωρίς… να δώσουν λογαριασμό, τότε μπορεί κανείς να δει το βίντεο του να μην ανεβαίνει με τίποτα στο ΥΤ, να κόβεται ή να απαιτεί μέρες!

Τα Activistpost, Free Thought Project και το αμερικάνικο The Anti-Media είδαν τις σελίδες τους να εξαφανίζονται στο facebook χωρίς απολύτως καμία δικαιολογία. Ακόμα και σελίδες οργανώσεων που είχαν εκατομμύρια followers με υψηλό μηναίο έσοδο και που πλήρωναν διαφήμιση στην πλατφόρμα, ξύπνησαν μια μέρα για να δουν την προσπάθεια τους να έχει γίνει καπνός!

After 5 years of building fans Facebook has officially unpublished our page ( 350k followers ) so we can’t post on it anymore. This is truly an outrage and we are devastated. We will do everything we can to recover our page and fight back. pic.twitter.com/H3AmHTT8Qo

— Free Thought Project (@TFTPROJECT) October 11, 2018

Ο Dan Dicks ένα ακόμα θύμα – δείτε τι λέει στο βίντεο του:

Η σελίδα μου με περισσότερα από δύο εκατομμύρια Facebook followers (Anti-Media) είναι σήμερα κάτω, και επίσης μου ανέστειλαν το λογαριασμό του Twitter χωρίς συγκεκριμένο λόγο, λέει η Carey Wedler – δείτε το βίντεο της:

Φυσικά όλα αυτά ξεκίνησαν υποτίθεται μετά τις πρόσφατες αμερικάνικες εκλογές και τους απίστευτους και ανεπιβεβαίωτους ισχυρισμούς ότι οι Ρώσοι ευθύνονται για την εκλογή Τραμπ, ενώ στην ουσία απλά ήταν θέμα χρόνου να ξεκινήσει η λογοκρισία, σύμφωνα με πληροφορίες που είχαμε πολύ μεγάλο διάστημα πριν τις εκλογές. Απλά κατασκεύασαν μια δικαιολογία.

Στα χνάρια των ΗΠΑ, ακολουθεί και η ΕΕ η οποία υπόσχεται λογοκρισία για την “πάταξη” των fake news, και ειδικά κατά την περίοδο ευρωεκλογών. Μάλιστα πρόσφατα έγινε και ειδικό συνέδριο για το πως θα την οργανώσουν αυτή τη λογοκρισία. Φυσικά τα συστημικά ΜΜΕ που παγκοσμίως χάνουν συνέχεια το κοινό τους, τρίβουν τα χέρια τους σε τέτοιες αποφάσεις, νομίζοντας ότι αν ο κόσμος δεν έχει την εναλλακτική ενημέρωση θα στραφεί και πάλι σ’ αυτούς. Τόσο τους κόβει η ελπίδα.

Παράλληλα δουλεύουν και οι εντεταλμένοι “καταρριψίες” του διαδικτύου, ελπίζοντας να εξασφαλίσουν έναν επίσημο και νομοθετημένο ρόλο στο ‘κυνήγι των μαγισσών’ του διαδικτύου και να τους δοθεί το δικαίωμα να τις ρίχνουν στην πυρά. Είναι οι λάτρεις του “διαφωτισμού, του ορθολογισμού και της Δημοκρατίας” σε ρόλο Ιεράς Εξέτασης!

Τι πρέπει να κάνει ο Έλληνας αναγνώστης

Δυστυχώς η πλειοψηφία των Ελλήνων δείχνει μεγάλη εξάρτηση στα social media και δη το facebook.

Δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι η πληροφόρηση του ελέγχεται, το ίδιο και ο ίδιος. Οι αλγόριθμοι πεψοκόβουν τις κοινοποιήσεις χρηστών που έχουν μπει σε μαύρη λίστα, ελπίζοντας να κουραστούν και να φύγουν από μόνοι τους.

Χρειάζεται απεξάρτηση. Το δικό μας ANTIMEDIA GROUP ακόμα διαθέτει όλους τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο η λογοκρισία τελευταία είναι ορατή.

Οι σελίδες της Γάτας και της Allnewz, και οι ομάδες ενημέρωσης ANTIMEDIA και Ροκ Εν Τρολ την Παγκόσμια Διακυβέρνηση λειτουργούν ‘κανονικά’, αν στο ‘κανονικά’ αυτό εμπεριέχεται και το αλγοριθμικό σαμποτάρισμα. Επίσης τελευταία ανοίξαμε και το moufanews.gr, για να λέμε τις αλήθειες εκεί που τα συστημικά ΜΜΕ και κάποια δήθεν και κλικαδόρικα σάιτς ψεύδονται.

Το ιστολόγιο ANTIMEDIA, υπάρχει για να συνδέει όλα τα άλλα και ως… back up.

Ωστόσο στον Έλληνα αναγνώστη λείπει μια καλή συνήθεια: Να επισκέπτεται τα σάιτς της προτιμήσεως του εκτός social media. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, δείχνει παιδεία και διάθεση για ενημέρωση και όχι μια ματιά στους τίτλους, λάικ και άντε γειά!

Όλα τα ιστολόγια του ANTΙMEDIA GROUP είναι χωρίς διαφημίσεις και θα παραμείνουν έτσι, ειδικά μετά την εμπειρία που είχαμε με την αρχική Γάτα (άλλη ηλεκτρονική διεύθυνση) όπου, επειδή δεν άρεσαν στην google τα άρθρα μας, “έφαγε” κυριολεκτικά το ελάχιστο ποσό που είχε μαζευτεί από τις διαφημίσεις της και έγινε καπνός, μια τακτική που την έχει κάνει και σε άλλους. Το μάθημα έγινε πάθημα και όπως λέει ο Κομφούκιος, συμβιβασμούς με το κακό δεν μπορείς να κάνεις. Αν ποτέ αποφασίσουμε να βάλουμε διαφημίσεις ξανά, θα είναι από επιλεγμένα ελληνικά προϊόντα και μόνο! Καμία πολυεθνική, καμιά τράπεζα, καμιά φαρμακευτική κλπ

Επίσης αλλάξαμε το hosting όλων των σάιτς, πληρώνοντας από την τσέπη μας το κόστος, αλλά και χρόνο κι ενέργεια, γιατί δεν θέλαμε να υποκύψουμε στους εκβιασμούς του προηγούμενου hoster που ήθελε να βάζει δικά του cookies και να διατηρεί τα προσωπικά δεδομένα των δικών μας αναγνωστών. Όλα τα ιστολόγια του ANTΙMEDIA GROUP είναι cookies-free εκτός από εκείνα που αναγκαστικά βάζουν τα κουμπιά μοιράσματος facebook, twitter & G+. Δεν διατηρούμε δεδομένα, δεν έχουμε γι’ αυτό τον λόγο ούτε login, ούτε και συνδρομητές για newsletter. Εδώ είστε απόλυτα ασφαλείς.

Αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να βάλετε στα αγαπημένα στον bowser που χρησιμοποιείτε, στο PC ή στο κινητό σας, τα σάιτς που προτιμάτε και να τα τιμάτε με την επίσκεψή σας όποτε έχετε διάθεση για ενημέρωση. Έτσι κάνουν οι περισσότεροι αναγνώστες στο εξωτερικό.

Τελειώνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι παρά την ανησυχία και το ξεβόλεμα που μπορεί να δημιουργεί όλη αυτή η νέα τάση για λογοκρισία, που υποτίθεται γίνεται για την προάσπιση της Δημοκρατίας (κι εδώ γελάστε με την καρδιά σας), υπάρχει κι ένα εξαιρετικά θετικό μήνυμα: Μας φοβούνται, αλλιώς δεν θα έκαναν όλα αυτά.

Και ΣΑΣ φοβούνται, γιατί αποφασίσατε να αφυπνιστείτε, να αμφισβητήσετε, να θέσετε ερωτήματα, να μάθετε περισσότερα και να πάψετε να τρώτε ό,τι κουτόχορτο προσφέρει το παγκόσμιο κατεστημένο απλόχερα. Δείχνει πανικό και δείχνει ότι … “κερδάμε”!

Στην τελική, βγαίνουμε ξανά με πολύγραφο κι αφήστε το διαδίκτυο να βουρλίζεται μόνο του…

 

⚠ Fair Notice: Τα άρθρα του ANTIMEDIA είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικός κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε
Related Posts