Home Antimedia News Το Ιράν καταδικάζει τα εμβόλια mRNA κι ετοιμάζει δικά του

Το Ιράν καταδικάζει τα εμβόλια mRNA κι ετοιμάζει δικά του

από Antimedia
104 θεάσεις

Τρεις Ιρανοί εθελοντές έλαβαν τη δεύτερη δόση ενός εγχώριου ανεπτυγμένου ιρανικού εμβολίου για τη νόσο COVID-19, 14 ημέρες μετά τη λήψη της πρώτης δόσης

Οι ενέσεις έγιναν καθώς οι τρεις λήπτες εμβολίων δεν έδειξαν συμπτώματα ασθένειας ή παρενέργειες ως αποτέλεσμα των πρώτων δόσεων τους κατά τις τελευταίες 14 ημέρες, όταν ήταν υπό ιατρική παρακολούθηση, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Fars την Τρίτη.

Κατά τη διάρκεια των ανθρώπινων δοκιμών του εμβολίου, οι παραλήπτες παραμένουν υπό ιατρική παρακολούθηση για 14 ημέρες για οποιαδήποτε από τις δύο δόσεις.

Το ιρανικό εμβόλιο, που ονομάστηκε Coviran Barekat και παρήχθη από Ιρανούς εμπειρογνώμονες στα κεντρικά γραφεία κατόπιν εντολής του ιμάμη Khomeini, έχει δοκιμαστεί σε 14 άτομα μέχρι στιγμής. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σε 56 κατά τη διάρκεια του κλινικού σταδίου.

Τα αποτελέσματα της δοκιμής θα ανακοινωθούν περίπου ένα μήνα μετά τη δεύτερη δόση.

Το υπουργείο Υγείας του Ιράν ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι 60.000 άτομα είχαν εγγραφεί για να πάρουν το εμβόλιο μετά από πρόσκληση για εθελοντές.

Το πρώτο άτομο που έλαβε το εμβόλιο ήταν η Tayyebeh Mokhber, κόρη του επικεφαλής της έδρας για την εκτέλεση της εντολής του ιμάμη Khomeini, του Mohammad Mokhber.

Το Coviran Barekat χρησιμοποιεί κορονοϊούς που έχουν αποδυναμωθεί ή σκοτωθεί για να προκαλέσει ανοσολογικές αποκρίσεις, σε αντίθεση με τα κορυφαία εμβόλια της Δύσης όπως το Pfizer, τα οποία ονομάζονται εμβόλια RNA ή mRNA.

Το Ιράν άρχισε να αναπτύσσει τον δικό του εμβολιασμό για το COVID-19 αμέσως μετά την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού.

Μέχρι στιγμής, 1,299,022 άτομα έχουν βρεθεί θετικά για το COVID-19 στο Ιράν και 56.360 έχασαν τη ζωή τους. Το ημερήσιο ποσοστό θανάτου μειώθηκε σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες μετά από συντονισμένα μέτρα της ιρανικής κυβέρνησης.

Απορρίπτουν τα εισαγόμενα εμβόλια από «φιλάνθρωπους των ΗΠΑ» – Οι Ιρανοί γιατροί προειδοποιούν για τα εμβόλια των ΗΠΑ

Την περασμένη Παρασκευή, ο ηγέτης της Ισλαμικής Επανάστασης Ayatollah Seyyed Ali Khamenei εξέφρασε την αντίθεσή του στην εισαγωγή COVID-19 εμβόλια που παράγονται από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Ακολουθώντας τις παρατηρήσεις του Ηγέτη, η Ιρανική Εταιρεία Ερυθράς Ημισελήνου (IRCS) διέκοψε την εισαγωγή 150.000 δόσεων εμβολίων Pfizer COVID-19 που διατέθηκαν από «φιλάνθρωπους των ΗΠΑ».

Την Τρίτη, περισσότεροι από 2.500 Ιρανοί γιατροί, καθηγητές πανεπιστημίου και μέλη των επιστημονικών συμβουλίων των ιρανικών πανεπιστημίων ιατρικής έγραψαν μια επιστολή στον Πρόεδρο Hassan Rouhani για να εκφράσουν τις ανησυχίες τους σχετικά με τα εμβόλια από τις αμερικανικές εταιρείες Pfizer και Moderna.

Είπαν ότι ο κορονοϊός και το εμβόλιο τύπου mRNA που αναπτύχθηκε εναντίον του ήταν καινούργιο και δεν έχει μελετηθεί σωστά. Προειδοποίησαν ότι τα εμβόλια νέας γενιάς θα μπορούσαν να προκαλέσουν «άγνωστες και μερικές φορές μη αναστρέψιμες παρενέργειες», όπως επιγενετικές αλλοιώσεις.

Τόνισαν επίσης το παράδοξο ότι ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες εμποδίζουν την πρόσβαση του Ιράν σε αναγκαία φάρμακα μέσω αυστηρών κυρώσεων, μια παρτίδα εμβολιασμού διατίθεται ξαφνικά για τη χώρα ως… «φιλανθρωπία»!

πηγή: presstv.com

⚠ Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος: To ANTIMEDIA GROUP, που περιλαμβάνει τους ιστότοπους Η Γάτα, Allnewz, Antimedia, Διαλογισμός, Moufa News και I ❤ Κouzina απαγορεύει ρητώς από τις 2/4/2020 οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις του διαδικτύου, οι οποίες δεν συνάδουν με το Ελληνικό Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δείτε ακόμα