Αν τα Social Media απαγορεύουν απόψεις γιατί όχι την παιδική πορνογραφία;

Όπως ανέφερε το TFTP τη Δευτέρα, το Parler υπήρξε καταφύγιο για όσους έχουν απαγορευτεί, διαγραφεί ή αλγοριθμηθεί για να μπουν στην τρύπα μνήμης από τις πλατφόρμες των διαδικτυακών μέσων

Οι χρήστες μετακόμισαν στο Parler επειδή η πλατφόρμα ισχυρίστηκε ότι δεν λογοκρίνει το περιεχόμενό τους και ήταν ασφαλής χώρος για αυτούς.

Για πιάνω από έναν χρόνο, το Parler παρέμεινε ένα ανοιχτό δίκτυο όπου οι χρήστες υπέρ του Τραμπ ενεργούσαν σε μεγάλο βαθμό χωρίς λογοκρισία. Μέχρι τώρα.

Μετά τα γεγονότα στο Καπιτώλιο, οι Amazon Google και η Apple απέσυραν την Parler από τις υπηρεσίες τους, ενώ το Twitter μπλόκαρε κάπου 70.000 λογαριασμούς χρηστών.

Αυτή η κίνηση ήρθε ως απόφαση μιας μαζικής εκκαθάρισης δεκάδων χιλιάδων κόσμου υπέρ του Τραμπ που φέρεται να υποστηρίζουν τις «γελοίες θεωρίες Qanon».

Η Θεωρία Qanon, πρεσβεύει ότι ο κόσμος κυβερνάται από μια οργάνωση παιδόφιλων και παιδεραστών και σατανιστών που έχουν εισχωρήσει σε όλα τα κυβερνητικά πόστα και στις επιχειρήσεις- όπως και στα συστημικά ΜΜΕ- και παραμένουν κρυφοί χάρη σε ένα δίκτυο συγκάλυψης.

Το θέμα που προβληματίζει τώρα τους Αμερικάνους -και φυσικά μας αφορά όλους- είναι ότι όταν βλέπουμε πόσο εύκολα αυτές οι εταιρείες μπόρεσαν να απαγορεύσουν αυτές τις απόψεις από τον Ιστό -το έκαναν κυριολεκτικά μια νύχτα και κανείς δεν μπόρεσε να τους σταματήσει- γεννάται αμέσως ένα ερώτημα: εάν η big tech μπορεί τόσο εύκολα να εξαλείψει μια πολιτική άποψη από το Διαδίκτυο, πώς επιτρέπεται η παιδική πορνογραφία να ανθεί στις πλατφόρμες τους;

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 2019 υπήρχαν σχεδόν 17 εκατομμύρια αναφερόμενες περιπτώσεις διαδικτυακού υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών (CSAM) που περιείχε 69,1 εκατομμύρια εικόνες και βίντεο σχετικά με την CSAM. Θέλετε να μαντέψετε από πού προήλθε το 94% του υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών;

Σύμφωνα με την SEC (Securities and Exchange Commission), δεν είναι άλλο από το Facebook, το υπεύθυνο για τη διευκόλυνση του 94% του υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που αναφέρεται στο Διαδίκτυο. Φανταστείτε ότι – περισσότερες από 15,8 εκατομμύρια αναφορές προέρχονται από το Facebook και τις πλατφόρμες του, συμπεριλαμβανομένων των Messenger και Instagram.

Αυτοί οι αριθμοί είναι σε αύξηση από τα προηγούμενα χρόνια, τονίζοντας το γεγονός ότι ο γίγαντας των μέσων ενημέρωσης φαίνεται να μην ανησυχεί για την εκμετάλλευση των παιδιών. Ίσως εάν το Facebook ενδιαφερόταν περισσότερο για την προστασία των παιδιών και λιγότερο για τη σιωπή της πολιτικής αντιπολίτευσης, αυτή η αύξηση να μην ήταν πραγματικότητα.

Πόσα χρήματα μοιράζει το facebook στις ομάδες fact checkers σε κάθε χώρα ετησίως για να κυνηγάνε τα φερόμενα “fake news”; Και πόσα για να κυνηγάνε την παιδική πορνογραφία και trafficking;


Διαβάστε ακόμα: To BBC αποκαλύπτει: Facebook, Google και Apple προωθούν το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο


Η Guardian ανέφερε επίσης σε μια μελέτη το 2020 ότι το Facebook δεν εφαρμόζει πλήρως τα δικά του πρότυπα που απαγορεύουν περιεχόμενο που εκμεταλλεύεται ή θέτει σε κίνδυνο τα παιδιά.

Τελικά τι ενοχλεί περισσότερο; Οι «θεωρίες συνωμοσίας» περί παιδικής πορνογραφίας ή η ίδια η παιδική πορνογραφία;

⚠ Fair Notice: Τα άρθρα του ANTIMEDIA είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικός κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε
Related Posts